Jaha då va det helg igen då! Veckorna går i en rasande fart tycker jag.
Tycker om denna årstid men alla dessa färger i naturen. Det är så fint.
Igår så gjorde jag en fläskfilégryta till middag som blev himla god om jag få säga det själv. Måste bara dela med mig av receptet.
Här kommer det!
Fläskfilégryta
ca 4-5 port
ca 600 g fläskfilé
2 små gula lökar (eller 1 stor)
200 g hela champinjoner
70 g bacon
½ röd paprika
1 msk dijonsenap
½ dl röd vin
vatten
1 köttbuljongtärning
2,5 dl grädde
lite soya
persillade
salt
pepparmix
maizenamjöl
Gör så här
Skiva filen och skär den i strimlor. Bryn i stekpannan med en klick smör. Lägg ned filén i stekgrytan med en klick smör. Skiva löken och bryn den så den blir glansig. Lägg ned löken i stekgrytan. Häll på vatten så att det täcker köttet. Blanda i senap, soya, vin och köttbuljontärning. Krydda med persillade, salt och pepparmix. Låt puttra på svag värme i ca 30 minuter. Skiva bacon och bryn på det. Lägg över i grytan. Slå på grädden och rör om. Blanda i svampen. Låt puttra i ca 10 minuter. Skiva och lägg i paprikan dom sista 5 minutrarna. Rör ut lite maizenamjöl i grytan så den tar ihop. Servera med pressad potatis eller ugnsrostade morötter och sallad.
Ett litet glas rött blev det till maten! |
Familjens smakpanel!
Ja det va bara jag och dottern som åt och jag tyckte det blev försvinnande gott! Dottern hon petade bort svampen och paprikan men annars så va det tummen upp!
Ja det va bara jag och dottern som åt och jag tyckte det blev försvinnande gott! Dottern hon petade bort svampen och paprikan men annars så va det tummen upp!
Ost och kex å lite ostkrokar så klart! |
Kvällen avslutades med en liten ostbricka och havrekex från Norge som heter Bixit, sablar så god dom va. Tur dom är så långt borta annars hade man ju kuta och köpt dom hela tiden..
Idag så blir det att åka till barnens farfar och laga lite mat. Vad sägs om järpar, pannbiff, skavgryta och ev wienerschnitzel. Måste nog baka en liten kaka också. Ha en bra dag ni som fortfarande tittar in, det ska jag ha! Vi hörs!
4 kommentarer:
Det låter jättegott! Jag undrar om inte dessa Bixitkex har funnits i Sverige tidigare. Jag känner igen dem...
Åh det såg och verkar lika gott som naturen är vacker nu på hösten. poesi för både öga och mun. God lördag!
Åh, vad sugen jag blev på ostbricka nu!
Den grytan lät riktigt god :)
Skicka en kommentar