Kycklingcurry
450 g tillagat kycklingkött (grillat eller filé som du stekt i pannan)
200 g färska champinjoner (jag tog hela på burk, glömde köpa)
smör att fräsa i
1/3 purjolök
1 msk curry
½ zucchini
1 dl kycklingbuljong
3 dl turkiskt youghurt eller lätt cf
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Skär kycklingköttet i lika stora delar. Ansa och skiva champinjonerna. Lägg dem i kall panna och hetta upp, låt vattnet fräsa bort. Lätt i en klick smör och bryn champinjonerna. Ta upp och lägg i kastrull. Skär purjon i strimlor och fräs den tillsammans med curryn i pannan. Lägg över i kastrullen. Tärna zucchinin och lägg i häll på buljong och youghurt och rör om och låt koka upp. Lägg i kycklingköttet och rör om. Krydda med salt och peppar.
Här hemma så är det bara jag och sonen som äter nu mera då dottern är på teneriffa på sin 3 månaders praktik.. Jag tycker det blev gott och sonen håller med men måste erkänna att jag inte är så himla förtjust i curry. Kul dock att äta det nån gång..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar