Snickerskaka
Receptet finns här
Nutellaglasstårta
Receptet finns här
Glasstårta med nutella
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
1 brk nutella
Gör så här
Vispa äggvitorna till hårt skum med 1 msk socker. Vispa äggulorna med 1 dl socker tills det blir fluffigt. Vispa grädden hårt. Blanda ihop grädde, äggula och rör om. Blanda i äggvitorna och rör försiktigt ned i smeten.Värm nutellan i micron så den är lite rinnig och ringla ned den i smeten. Krossa den en marängbotten och blanda i.
Lägg ett bakplåtspappet i botten på en rund form med avtagbarkant. Lägg i den andra marängbotten. Jag köpte mina på ica och dom va inte så stora 2 st vägde 180 g. Eftersom min form va lite för stor så la jag marängbotten i mitten och hällde ut smeten uppe på. Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar. Servera med jordgubbar eller hallon.
Den här tyckte gästerna om och så även jag, sicken go liten efterrätt det blev..
Hittade detta recept inne hos matplatsen.
Nutella och geisha muffins
Recept finns här
Nutella mazariner
Recept finns här
Oreo Cookie creamcake
Receptet hittar du här
Sen så har vi ju min absouluta favorit
Cheesekake med nutella
Cheesecake med nutella
Botten
100 g smör
150 digestivekex
150 g chocolate chip cookies
(eller så kan du göra en kladdkakebotten som en kollega till mig alltid gör och hon hälsar att det är också himla gott.Klicka här. Ibland har jag blandat i ett paket oreo cookies istället för cookies.)
Botten
100 g smör
150 digestivekex
150 g chocolate chip cookies
(eller så kan du göra en kladdkakebotten som en kollega till mig alltid gör och hon hälsar att det är också himla gott.Klicka här. Ibland har jag blandat i ett paket oreo cookies istället för cookies.)
Fyllning
3 ägg
1,5 dl socker
200 g färskost
3 dl grädde
50 g rostade mandelspån
1 dl nutella (rumstemp)
Garnering
mandelspån och ev frukt
Gör så här
Kläm fast ett bakpapper i botten på en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar botten.
Smält smöret. Smula sönder kex och kakor och blanda med smöret. Tryck ut i formen.
Ställ in i kylen.
Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
Vispa grädden hårt och rör i den i äggulan.
Vispa vitorna hårt. Rör i vitorna i färskost blandningen tillsammans med den rostade mandeln.
Bred ut hälften av blandningen i formen. Ringla över hälften av nutellan (jag använde nog lite mera än vad som skulle vara ).
Rör ned resten av nutellan i smeten som är kvar och bred ut på resten av smeten.
Frys i minst 6 timmar.
Garnera med mandelspån och ev frukt..
Ta upp den i god tid innan du ska servera den minst en halv timme innan..
3 ägg
1,5 dl socker
200 g färskost
3 dl grädde
50 g rostade mandelspån
1 dl nutella (rumstemp)
Garnering
mandelspån och ev frukt
Gör så här
Kläm fast ett bakpapper i botten på en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar botten.
Smält smöret. Smula sönder kex och kakor och blanda med smöret. Tryck ut i formen.
Ställ in i kylen.
Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
Vispa grädden hårt och rör i den i äggulan.
Vispa vitorna hårt. Rör i vitorna i färskost blandningen tillsammans med den rostade mandeln.
Bred ut hälften av blandningen i formen. Ringla över hälften av nutellan (jag använde nog lite mera än vad som skulle vara ).
Rör ned resten av nutellan i smeten som är kvar och bred ut på resten av smeten.
Frys i minst 6 timmar.
Garnera med mandelspån och ev frukt..
Ta upp den i god tid innan du ska servera den minst en halv timme innan..
1 kommentar:
Nutellansdag - fniss - det verkar finnas dagar för allting!
Skicka en kommentar