Här kommer middagen som min gubbe gjorde i fredags
Fläskkarré marinerad med amerikan steakhousekrydda
1 kg fläskkarré
2 msk Äppelcidervinäger
2 msk kinesisk soya
1 msk knorrs kalvfond
1 dl rapsolja
salt
1 msk amerikan stekhousekrydda
(finns att köpa hos lyckasmedmat.se)
Gör så här
Blanda allt i en påse och skär upp köttet i lagomt tjocka skivor. Lägg ned köttet i marinaden och ställ in i kylskåpet. Låt ligga i några timmar och kom ihåg att vända på påsen nångång under tiden.
Stek köttet i en grillpanna tills det fått färg men det ska inte vara helt genomstekt. Lägg köttet i en gratängform och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut köttet ur ugnen och låt det vila under folie.
Blanda till en sås av skyn. Ta ca 1 dl av skyn och låt det koka ihop med 3 dl grädde. Blanda i lite torkade trattkantareller som du ha blött upp i en skål. Låt puttra en liten stund, red av med maizenamjöl om du vill ha såsen lite tjockare..
Servera med smörstekt lök och klyftpotatis.
Detta blev så himla gott och fick en att längta till sommarens grillmiddagar.

6 kommentarer:
Å va mkt gott du lagt upp sen mitt internet kom tillbaks ;-) Och vilka gullungar!!! De är ju föööör söta! Förstår att Dixie tycker det är skönt o få vila lite, det är inte lätt med "bebisar" Mina börjar kvickna till liv o vilja gå ut en sväng då o då, jagar varann fram o tillbaks! Kram kram Anna
Gött gött! En bit härligt kött är verkligen att längta efter inför grillsäsongen.
God sås... mmmm!
När ska vi åka till er stuga och ha tjejfest då??
19:e mars?
Utmanad.
//Du vet vem.
Å va gott det ser ut! Och katterna ser ju ut att njuta på sina egna sätt ;-) Så söta! Dixie påminner lite om min syrras katt ( http://carrohursomhelst.blogspot.com ) Teddy! Trevlig helg! Kram Anna
Skicka en kommentar