Leta i den här bloggen

fredag 21 januari 2011

Marschmallowsglass


Marschmallowsglass
4 pers

85 g mörk blockchoklad
175 g små vita marschmallows
1½ dl mjölk
Drygt 3 dl vispgrädde

Gör så här
Lägg chokladen och marschmallows i en kastrull och häll i mjölken. Värm på svag värme tills ingredienserna smält. Lyft från plattan och låt kallna. 
Vispa grädden tjock och vänd men en sked ner den i den kalla chokladblandningen. Häll över i en en avlång form (sockerkaksform) och ställ i frysen i minst 2 timmar så att glassen stelnar. Servera med färsk frukt. Glassen håller sig i minst en månad i frysen.

Detta va 1 av nyårsefterrätterna 2010

4 kommentarer:

Karin W. sa...

Inga ägg i den glassen. Va' bra för den som inte tål ägg.

PS: Du kan försöka få ett provkit från Kockens eftersom du har en matblogg:
Här: kockens.com/orderpage.aspx
Under "Företag" fyller du i din bloggadress.

Erika Skogly sa...

Kul att du är tillbaks igen!

http://smaskelismaskens.blogspot.com/

Frostrosor sa...

Kan tyvärr inte fixa någon baguette till lunch eftersom avståndet är så långt. Men vi kan ju komma överens om att när du kommer neråt landet så får du en. Och så kan du behålla armen också! :-D

Gottigt med glass! Påminner om chokladglassbomben som jag gjort, var nog nästan 2 år sen sist.

Pernilla sa...

Jag provade denna i fredags. Mycket gott! Jag har nu bloggat om den och hoppas att det är ok att jag länkat till ditt recept?
/Pernilla