Leta i den här bloggen

lördag 22 januari 2011

vit chokladglass med hallonsås



Vit chokladglass med hallonsås

100 g vit choklad
2 ägg
½ dl socker
1½ dl grädde
1½ dl kesella, 10 %
2 passionsfrukter

Hallonsås
250 g hallon
½ dl socker
ev rivet skal och saft från en lime (jag skippade det)

Gör så här
Hacka chokladen och smält den försiktigt över ett vattenbad (eller i mikro).
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa gulor och socker fluffigt. 
Vispa grädden. Vänd ner kesella och smält choklad. gröp ur passionsfrukten och vänd ner saft och kärnor i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem också. Fördela smeten i portionsformar eller i en större form och frys in i minst 4 timmar.
Tina hallonen mixa och rör ned socker och lime. Värm såsen lite innan servering..
Ta ut desserten ur frysen ca 30 minuter innan det är dags att servera..

 Detta va den 2:a av efterrätterna för nyår 2010.. Min favorit måste jag säga.

2 kommentarer:

Tias skåpmat sa...

Yammi yammi vilka bilder o god mat den dära inbakade saken så verkligen farligt god ut. Här hemma oss oss så är mannen totalt ointresserad att laga maten...lämnar det helhjärtat till mig, barnen gråter ohyvlat när jag jobbar helgerna och han skall laga mat...de menar att det inte blir någon större finess på maten då =))
Ha en skön helg!!

Pernilla sa...

Jag ska ha gäster ihelgen och de är riktigta dessertmänniskor (vilket vi inte är) så nu är frågan vilken av de här två glassarna jag ska bjuda på :-)