Leta i den här bloggen

torsdag 3 mars 2011

Sommartårta mitt i vintern!



Sommartårta

Bärmousse:
500 g björnbär eller hallon
3 dl grädde
1 dl florsocker
4 tsk citronsaft
4 blad gelantin

Gör så här:
Lägg gelantinet i blöt.
Mosa bären och sila bärsmeten så att den blir till en slät sås. Vispa grädden hårt. Smält gelantinet  med bärsåsen, tillsätt citron och socker och rör om. Vänd sedan ned björnsåsen i grädden. Ställ in i kylen tills det har stelnat nån timme eller låt den stå över natten. 

Vit chokladmousse: 
2 dl grädde 
150 gr vit choklad
1 ägg
1 dl kesella

Gör så här:
Vispa grädden hårt. Smält chokladen på svag värme i ett vatten bad så att den precis smälter. Vispa ägget och tillsätt sedan chokladen under kraftig omrörning. Rör ned kesellan och sedan grädden. Ställ i kylen i minst en timme eller låt stå i kylen över natten.

Sen är det bara att smeta ut moussen på vardera botten. Vispa sedan grädde och täck hela tårtan med grädde och lägg sedan på ett rosa marsipanlock. Pudra över florsocker när tårtan ska serveras..

Dom här fyllningarna blev en glad överraskning, tårtan blev supergod. En klar 5 poängare..


1 kommentar:

Anonym sa...

Kan intyga att den var riktigt mumsig! Tårtan blev inte långvarig sen ni hade åkt...

/K