Fredagens middag blev som en del av er redan vet (som följer mig på facebook) Enchiladas med kyckling. Hur enkelt som helst att göra, du tar lite av det här och lite av det där och lite till av det här igen, mojjar ihop en sås (rör ihop) lite riven ost och rullar ihop och skjuts in i ugnen med mera riven ost på toppen och lite sås..
Jag hade köpt en färdig grillad kyckling som jag hade tänkt ha som fyllning denna gång. Här kommer ni receptet! Eller recept och recept, ett förslag på vad man kan ha i, man tager vad man haver helt enkelt. Ni vet lite av det där och lite av det här!!
Enchiladas med kyckling
Dotterns fyllning blev detta, majs, riven ost, grillad kyckling och sweet chilisås kryddad med persillade!
Min fyllde jag med grillad kyckling, majs, purjolök,paprika, tomater, riven ost och sweet chilisås kryddad med persillade!
Rulla ihop tortillabröden och lägg i en ugnsform (smörj den med smör annars fastnar dom eller lägg bakplåtspapper i botten). Om det finns kvar av sweet chilisåsen så häll över tortillabröden och strö sen över riven ost.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills osten smält och dom har blivit varm ca 15 minuter. Servera med sallad.
Sweet chilisåsen som jag hade gjort va bara på lätt creme fraiche, lite sweet chili sås och pricken över i:et PERSILLADE mer behövdes inte!
Familjens smakpanel
Ja denna gång va det bara jag och dottern vid matbordet men vi gillade det skarpt! Gubben som fick äta lite senare ger också tummen upp. Den där andra tonåringen/halv vuxne sonen hade inte tid att vänta på att maten skulle bli kvar så han åt lite gampizza från frysen! Japp så kan det gå!
5 kommentarer:
Mums, enchiladas är så gott!
Sweet, det måste testas! =)
Hur gjorde du sweetchilisåsen? du har en så himla bra blogg, jag kikar in så ofta jag kan! :-)
Hoppsan så det kan gå! nu såg jag ju att det stod hur du gjort såsen också :-) så går det när man läser för fort :-) soliga hälsningar från Örnsköldsvik!
Vad kul att du gillar min blogg linn, och varmt välkommen hit!
Skicka en kommentar