Leta i den här bloggen

onsdag 3 oktober 2012

Lite choklad

Ja mitt i allt äppelbakandet så smög det in lite chokladmuffins också. Här kommer receptet!
 
Till vänster äppelmuffins och till höger har vi chokladmuffins.
 
Chokladmuffins
10-12 st
 
125 g smält smör
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
2 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakaopulver
100 g mörk hackad choklad
 
Gör så här
vispa ägg, socker och sirap till en fluffig vit smet.
Rör försiktigt ned det smälta och avsvalnande smöret och filmjölk.
Blanda de torra ingredienserna och den hackade chokladen i en annan skål, rör sedan ned detta i äggsmeten. Baka i stora amerikanska muffinsformar och fyll upp smet till 3/4 av formen. Grädda i 190 grader ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer: