Leta i den här bloggen

söndag 7 oktober 2012

Äppelmazarinkaka

Mera äpplen!!
 
Äppelmazarinkaka
 

Pajdegen
3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 ägg
 
Fyllning
200 g mandelmassa
75 g smör
2 msk socker
2 msk vetemjöl
3 ägg
1-2 msk rivet citronskal
3 äpplen
 
Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör runt tills det blandats väl och blivit en degklump. Tryck ut degen i en springform va 22 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 200 grader och nagga skalet. Förgrädda skalet i 10 minuter och sänk värmen till 175 grader.Riv mandelmassan och blanda i allt utom äpplena. rör om/vispa tills smeten är jämn..Häll ut smeten i pajskalet. Skal, kärna ur och dela äpplena i klyftor och tryck ned i smeten i pajformen.Grädda i ca 30 minuter eller tills den fått färg och stelnat. Låt kakan stelna innan du skär upp den!
Sikta över lite florsocker på kakan.
Servera med en klick creme fraiche/grädde.

Receptet kommer från www.mästerkocken.se

3 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Mazarin är så gott och roligt att ha äpplen i!

Anna sa...

Gud va mkt gott du gjort av äpplen, man blir ju alldeles sugen av att titta bara :) Kram Anna

Karin Lindell sa...

Mums vad gott. Älskar Mazarin men kul med lite variation. Karin