Leta i den här bloggen

tisdag 2 oktober 2012

SÅ fräser vi lite köttfärs!

Ibland när man har lunch så hinner man så himla mycket och ibland ingenting. Det är ju en stor fördel att kunna gå hem på lunch. I går så hann jag till och med förberedda för middagen som vi skulle äta sen. Detta var vad som stod på menyn på måndag kväll!
 
 
Köttfärsås och spaghetti
 
600 g köttfärsås
500 g krossade tomater
1 stor brk hela champinjoner (ca 400 g)
2,5 dl milda mat extra
1 gul hackad lök
1 knorrs buljongtärning
ca 2 dl vatten
knorrs pasta och pizzakrydda (så jäla god i köttfärsås och varma mackor)
paprikapulver
salt
svartpeppar
klick smör att steka köttfärsen i
 
Gör så här
Lägg ned en klick smör i stekgrytan. Lägg i köttfärsen och bryn tills det fått färg. Stek löken tills den blivit mjuk och häll i den i köttfärsen. Häll i krossade tomater och champinjoner (utan lagen) och rör ihop. Häll i vatten och lägg i buljongtärningen. Krydda och låt puttra i ca 20 minuter. Häll i milda/grädde och låt puttra i ca 5-10 minuter till på svag värme. Servera med spaghetti och rivna morötter..
 
Mina tonåringar/halv vuxna blev glad över att jag hade så stora champinjoner för då va dom enkel att peta bort!!

Inga kommentarer: