Hittade ännu ett recept som är obloggat!
Här kommer den andra efterrätten som jag hade när vi hade schlagerkväll i början av maj!
Mastigt men gött!!
Tryffeltårta med marshmallows och daim
12 bitar
200 g mandel
2 äggvitor
1 dl ljus sirap
0,5 dl kakao
Fyllning
400 g mörk choklad ca 70 % kakaohalt
3 dl vispgrädde
3 dl minimarshmallows
2 dl daimpuffar eller hackad daim
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fart bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Mixa mandeln fint i en matberedare. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.Blanda mandel, sirap och kakao. Vänd ner äggvitorna.
Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter
Ta ut och låt botten svalna.
Hacka Chokladen till fyllningen fint. Koka upp grädden, dra kastrullen från plattan och rör ner den hackad chokladen till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt svalna något. Häll på godiset, tryck eventuellt ner lite grann.
Låt kakan stelna i kylskåpet i ca 2 timmar. skär upp den i tunna bitar vid servering.
3 kommentarer:
Låter himla gött!
Det låter farligt gott det här!!
Den lät då fantastiskt god.
Skicka en kommentar