Leta i den här bloggen

fredag 12 december 2014

Extra krämig kycklinglasagne

Här kommer ett recept som vi provade här hemma för ett tag sedan..


Kycklinglasagne

500 g kycklingfile
1 påse tacokrydda
Mozarellaost
paprika ev svamp

Bechamelsås
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 g smör
salt och peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader
Skär kycklingen i små bitar. Smörstek dem så de blir genomstekta. 
Gör bechamelsåsen under tiden.
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull och låt sjuda upp.
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite vätska så att det inte blir klumpar. Blanda i såsen under omrörning. Sen gör du likadant med resten av mjölet. Smaka av med salt och peppar och valfri mängd tacokrydda. Låt sjuda i ett par minuter. 
Täck botten på en form med såsen, varva med bechamelsås, lasagneplattor, kyckling och mozzarellaost, ev paprika och svamp och sen mera sås. Jag rev vanlig ost och la ovanpå sista varvet med lasagneplattor innan jag hällde över såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter om du har hårda plattor. Har du färska så tar det mindre tid, håll koll på ugnen och täck över om det behövs med aluminiumfolie. Servera med en grönsallad.

Betyget här hemma blev lite varierat!
Sonen åt och tyckte det va gott men godare med "vanlig lasagne" vilket innebär med köttfärs.
Dottern tyckte det va super och åt i flera dagar tills formen va slut. Jag tycker väl också det är godare med köttfärs i men det va kul testa nå nytt!

Inga kommentarer: