Leta i den här bloggen

fredag 24 juli 2009

Grekisk pytt i panna

Tittade i min prova på pärm igen och hittade detta recept.
Tror att även detta recept kommer från en före detta arbetskamrat (Jn) om jag inte minns fel.
Jättegott blev det och så himla smidigt.
Här kommer receptet.

Grekisk Pytt i panna
För 8 pers

1 kg fläskfile (strimlad)
2 kg klyftad potatis
2 röda lökar
2 röda paprikor
1 förp fetaost

Marinad till filèn:
3 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl olja (ej olivolja)
2 tsk sambal oelek
4 msk soja
½ msk riven ingefära
salt och peppar

Låt köttet ligga i marinad i minst 6 timmar (gärna över natten)

Lägg potatisen i långpanna. Strö över filén och häll över marinaden.


Strö på paprika, rödlök


och fetaost över filén.


Grädda i 220 grader i ca 30-45 minuter (tills potatisen är klar)


Servera med tzatsiki och sallad.


Fusk tzatsiki

2 dl lätt creme fraiche
10 cm riven gurka
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Rör ihop och låt stå en stund.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Japp det receptet har jag i mina skåp, men det förra var jag oskyldig till (tror jag i alla fall)./Kramar J

Frostrosor sa...

Ajajaj! Detta ser ju bara så fantastiskt gott ut! Den måste ju vara god rakt igenom!

Jessica sa...

Åh, vilken tur att du säger att det var gott, för denna skrev jag in på min veckomatsedel innan jag såg att du testat detta, lite komiskt =).
När jag ser dina bilder blir jag jättesugen, så nu har du fått mig ännu nyfiknare på detta recept.

Hoppas du får en bra dag!

Anonym sa...

Blir köttet starkt av marinaden eller klarar barn av att äta detta?

INGELA NÄSLUND sa...

Hej!
Detta recept har jag gjort hur många gånger som helst och delat med mig till nära och kära. Jag kallar den Grekisk Delikatesspanna - den är så god! Bra bjudmat!!
Pinglan

min mat och vikt blogg sa...

Mmm så gott detta var, fast gjorde om lite receptet ;-)