Leta i den här bloggen

lördag 22 augusti 2009

Dagens middagstips

Har gjort detta recept idag och kan säga att denna häxa föll som en fura...
Riktigt, riktigt gott blev det
Receptet har jag hittat på matklubben.se.
Här är receptet

Grekisk Kycklingpanna

900 g kycklingfile
10 potatisar
3 morötter
2 röda lökar
3-4 tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
200 g fetaost
20 st svarta oliver

Marinad
1 dl olja
4 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk sambal olek
3 msk kikkoman soya
4 msk teriyakisås

Gör så här
Blanda ihop marinaden.



Strimla kycklingfilen och



lägg i marinaden i ett par timmar, gärna över natten.



Klyfta potatisen och dela morötterna i mindre bitar.


Fyll sedan en långpanna med potatisen och morötterna, låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
Dela under tiden paprikorna i lite större bitar och klyfta rödlöken och tomaterna.



Ta ut långpannan och lägg över grönsakerna, den marinerade kycklingen,



strö över oliverna och smula över fetaosten.



Häll det som är kvar av marinaden över grönsakerna.
Salta och peppra lite grann (är en smak sak)
Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Häll på mer soya och teriyaki om det ser torrt ut..
Servera med tzatsiki och ev grekisk lantbröd eller varför inte nått av dessa bröd

Vitlöksbröd

Medelhavsbröd

Mjukt tunnbröd


Fyllt bröd med skinka, fetaost och oliver



2 bröd
50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk honung
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning:
200g kallrökt skinka (jag tog dock vanlig rökt skinka)
200 g feta ost
2 dl gröna oliver med pimento
2 dl färska örter, basilika och timjan (jag hade frysta örtkryddor ca 4 msk)
Flingsalt

Gör så här
Sätt på ugnen på 225 grader.
Smula ned jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm til 37 grader.
Lös jästen i degspadet. Tillsätt salt honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Ta upp degen och dela i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ½ cm tjock.
Lägg på skinka, smulad fetaost, hackade oliver och örter...
Rulla ihop degplattan från långsidan och lägg bröden med skarven nedåt på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Skär snitt i bröden med vass kniv. Pensla med vattenoch strö på salt.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Servera bröden ljumma..

Jag tyckte dom här va jättegoda, mumma...

7 kommentarer:

Frostrosor sa...

Åh, vilken härlig grekisk pytt igen! Grekerna, de kan det här med pyttar ;-)

Hanna sa...

Åh den där pytten lät supergod!! Måste testas!!!

Anonym sa...

Hej!
Nu på lördag så ska vi äta musslor (vitvins/vitlöks kokta) med pommes til!
Pelutta dig!

veronnes sa...

..till! Menar jag ju förståss!!!

Jessica sa...

Åh, ännu ett recept som låter helt ljuvligt. Dessutom så praktiskt att slänga allt i en och samma form och tada middagen är klar, perfekt!

Ha en toppendag!

Carro sa...

John Blund är bra trevlig han ;D
Jag älskar bröd och receptet nedan Nachokycklingen lät fruktansvärt gott, det skall sparas :)
Hur känns det att jobba igen då, flyter allt på? KRAM

Pialotta sa...

Men himmel och plättar så gott.. Vitlöksbröd.. känner nästan doften ända hit:-)