Leta i den här bloggen

söndag 25 januari 2009

Mjukt tunnbröd


Mjukt tunnbröd ca 12 st

50 g smör
5 dl mjölk
12 g jäst
½ tsk salt
½ dl socker
1 msk sirap
½ tsk hjortronsalt
1,5 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smör och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite degspad, rör sedan ned alla ingredienser utom vetemjölet. Tillsätt vetemjölet när du har arbetat in övriga ingredienser.
Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i 12 bitar och kavla ut tunt, gärna med en kruskavel.
Värm upp stekpannan och grädda bröden ca 2 minuter på varje sida.
Prova dig fram vad det gäller tiden, beror ju på hur varm stekpannan är också..Går att frysa.

Inga kommentarer: