Leta i den här bloggen

söndag 2 augusti 2009

Friterade räkbollar med rhode islandsås

ca 20 st

1 gul lök
1 msk olja
4 dl kokt ris
1 dl riven parmesanost
3 ägg
1 dl skoprmjöl
150 gr skalade räkor
skorpmjöl till panering
2 l matolja till fritering (friteringsolja)

Gör så här
Skala och finhacka löken. Fräs i olja några minuter på svag värme utan att den tar färg.
Hacka räkorna grovt.
Blanda i övriga ingredienser och rör ihop.
Blöt händerna och rulla smeten till ca 20 runda bollar.



Rulla i skorpmjölet och fritera i en oljan till det har fått lite färg.



Låt rinna av på hushållspapper. Kan varmhållas i ugnen.
Tips, man kan fritera och sen frysa räkbollarna om man vill ha i frysen. När du tar fram dom så värm dom i ugnen på 200 grader (vet ej exakt tid man få prova sig fram).

Rhode island klicka här

Inga kommentarer: