1 fläskfile
1 rödlök
4 salladslökar
1 dl vetemjöl
2 msk olja
1 brk ananas i bitar
Sötsur sås
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpure
2 msk tomatketchup
3 msk ättika (12%)
8 msk socker (vi tog hälften)
3 dl vatten
Gör så här
Börja med den sötsura såsen. Skala och hacka vitlöken.
Rör ihop alla ingredienserna och låt koka ihop.
Putsa och strimla fläskfilen. Skala och skiva rödlöken och salladslöken.
Vänd filen i vetemjöl
och woka i olja tills det börjar på att få färg och är genomstekt.
Lägg över köttet på ett fat. Stek rödlöken och häll över såsen. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt ananasen och filen. Rör om och salta och peppra.
Häll upp på ett serveringsfat och garnera med salladslöken.
Servera med jasminris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar