Kantarellrulle med västerbottensost
50 g smör
1 dl vetemjöl5 dl mjölk
3 st äggulor
5 tsk bakpulver
3 st äggvitor
Fyllning
2 st gula lökar
300 g kantareller
smör1,5 dl hackad persilja
2 dl riven västerbottenost
salt, nymalen peppar
Gratinering
1,5 dl riven västerbottensost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret.
Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
Rör i gulorna, en i taget och blanda i bakpulvret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Gör fyllningen under tiden. Hacka lök och svamp. Fräs löken i smör utan att det tar färg. Tillsätt svampen låt den steka med tills all vätska kokat in. Blanda i persilja och ost smaka av med salt och peppar.Fördela fyllningen på botten. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven nedåt. Hit går det bra att förbereda.
Höj ugnsvärmen till 250 grader. Strö över riven ost och gratinera i övre delen av ungen tills rullen har fått fin färg, ca 10 minuter
Servera varm eller ljummen.
Receptet kommer från alltommat.se
1 kommentar:
Tjena tjena! Hur har du det? Fint här men det känns väldigt höstigt.....Vad gott med en svamprulle, kanske testar det om jag hittar mycket svamp imorgon fast gula blir det inte många av.
Ha en toppenhelg/kram Karin
Skicka en kommentar