Leta i den här bloggen

måndag 11 juli 2011

Bulgursallad med kyckling och ajvarvinägrett

Helgen ha vi tillbringat ute i stugan spikat, skurat, solat och badat ha vi gjort hela helgen. Gubben han spikar för brinnande livet så att bastun ska bli klar, kommer att bli så himla bra. Tanken är att det ska bli bastu, dusch, relaxhörna och ett litet badkar inte så tokigt va!
Katterna trivs som fisken i vattnet ute i stugan dom vill knappt komma in på natten. Flyger fram och tillbaka, upp och ned för träden och lägger upp fångsten på rad framför bron (just det kanske inte är så kul).

Här kommer ett recept från den där coops vår middag som vi hade beställt för ett tag sedan..


Bulgursallad med kyckling och aijvarvinägrett

3 dl bulgur
1 st grönsaksbuljong
2 msk olivolja
500 gr kycklinglårfile ( jag tog hela förp på ca 800 g)
200 g tärnad fetaost
1 st skalad och tärnad gurka
1 finhackad rödlök
1 dl hackad bladpersilja
5 msk olivolja
2 msk vinäger
3 msk aijvar relish
0,5 msk honung
0,5 tsk salt


Gör så här
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt en buljongtärningen koka med i stället för att salta vattnet.
Hetta upp oljan i en panna. Salta och peppra kycklingen och stek den i ca 7-8 minuter. Rör ihop aijvar, olja, vinäger, honung och salt. Blanda ned dressingen i den varma bulguren. Blanda ner kycklingen, fetaost, gurka, lök och persilja..

Familjens smakpanel:
Mmm sonen han bojkottade detta efter några tuggor och sa att det gick då***** inte att äta.
 Dottern, tyckte det gick att äta i alla fall men va väl inte överförtjust!
Jag och gubben gav det ett stort tummen upp, super gott tyckte vi att det va!

1 kommentar:

Petra sa...

Herregud så gott det där lät.
Jag måste testa att göra det snarast. :)

Otroligt bra blogg du har. :)