3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör
1 ägg
Fyllning
200 g mandelmassa
75 g smör
2 msk socker
2 msk vetemjöl
3 ägg
1-2 msk rivet citronskal
3 äpplen
Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör runt tills det blandats väl och blivit en degklump. Tryck ut degen i en springform va 22 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 200 grader och nagga skalet. Förgrädda skalet i 10 minuter och sänk värmen till 175 grader.Riv mandelmassan och blanda i allt utom äpplena. rör om/vispa tills smeten är jämn..Häll ut smeten i pajskalet. Skal, kärna ur och dela äpplena i klyftor och tryck ned i smeten i pajformen.Grädda i ca 30 minuter eller tills den fått färg och stelnat. Låt kakan stelna innan du skär upp den!
Sikta över lite florsocker på kakan.
3 kommentarer:
Mazarin är så gott och roligt att ha äpplen i!
Gud va mkt gott du gjort av äpplen, man blir ju alldeles sugen av att titta bara :) Kram Anna
Mums vad gott. Älskar Mazarin men kul med lite variation. Karin
Skicka en kommentar