Leilas äppelmuffins slog till och med chokladmuffinsarna som jag hade bakat enligt dottern! Dom va himla goda!
100 g smör
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
3 stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk socker
2 tsk kanel
Smuldeg
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 g. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst
rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ned i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.Skär äpplena i bitar/klyftor. Stek dem i smör, socker och kanel. Låt svalna. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, mjöl och strösocker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins. Grädda i ca 20 minuter..
Dottern hon har hunnit mumsa i sig några st och hon låter hälsa att dom va supergoda. Smuldegen på toppen va pricken över i:et.
Detta recept hittade jag på recept.nu.
2 kommentarer:
Crumble på muffins är som pricken på i:et, så smaskigt!
Dom där muffinsen gör jag varje höst när äpplena är mogna, dom är ju så himla goda!
Skicka en kommentar