Leta i den här bloggen

tisdag 22 september 2015

Snickerskaka

Denna goa kaka har jag bakat tidigare å den va så himla god. Receptet/oppskriften hittade jag på detsøteliv.no

Snickerskaka


Botten:
3 äggvitor
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g saltade jordnötter
60 g saltade ritz kex (ca 20st)

Chokladkräm
50 g smör
5 msk socker
100 g ljus choklad (jag tog marabous)
3 äggulor

Dekoration 
3 dl grädde
20 g jordnötter
30 g ljus choklad

Gör så här
Vispa äggvitorna hårda. Du vet du ska kunna sno bunken upp å ned å det ska inte rinna ut!
Tillsätt sockret och vispa vidare till hård marängsmet. Ha i jordnötter och kex i en mixer och finhacka.. Jag använder tupperwares lökhackare och den är super!
Vænd nøtterna och kexen i marängsmeten tillsammans med bakpulver och vaniljsockret. Rør førsiktigt in det så det blir klumpfritt!
Häll upp smeten i en rund sockerkaksform (ca 22 cm i diameter) med bakpapper i botten.
Grädda kakan i ugnen på 180 grader i ca 25-30 minuter.
Låt kakan svalna i formen. Loss kakan från formen med en vass kniv. Ta försiktigt bort bakpappret.
Chokladkrämen
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och chokladen och låt det smälta i smöret på svag värme.
Ta kastrullen från plattan. Vispa ned äggulorna, en i taget med en visp. Krämen ska tjockna under vispningen. Låt krämen svalna till den har smörkonsistens.
Sätt kakbotten på ett kakfat å bre på chokladkrämen jämnt över kakan. Vispa grädde å lägg på. Hacka choklad å nötter å dekorera kakan med! 
Ät å njut!!

Inga kommentarer: