Leta i den här bloggen

torsdag 11 augusti 2016

Såser till Helgens kräftor kanske?


Chilimajonnäs

2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
4 krm cayennepeppar
2 st äggulor
3 dl olja
1 krm vitpeppar
lite salt

Gör så här
Pressa ned vitlöken i en bunke. Rör ned dijonsenap, vitvinsvinäger, peppar och äggulorna och vispa fluffigt. Tillsätt oljan sakta, sakta, sakta och rör en himla massa. salta och peppra efter behag.

Kräftmojja


3 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
100 gr riven västerbottensost
75 g soltorkade tomater
1 klyfta vitlök
salt
peppar.

Gör så här:
Blanda gräddfilen och cf. Hacka tomaterna i små bitar och lägg i. Pressa vitlöken och tillsätt vb-osten.


Dillmajonnäs


msk socker
msk sötsenap

0,5 citron finrivet skal + saft
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
0,5 dl dill
2 kokta hackade ägg
0,5 dl kapris

Gör så här
Rör bara ihop allt, tillsätt kaprisen sista och rör om försiktigt.

Den här såsen hade jag också tänkt göra men tyvärr så fanns det ingen brännvinsost  på våra lokala butiker. Ni får recepet ändå själv få jag pröva den en annan gång.

Brännvinskryddad ostkräm

100 g finriven brännvinsost
500 g kesella
1 st rinhackad rödlök
0,75 g dill
2 msk kumminkryddad brännvin
1 krm cayennepeppar

Gör så här
Blanda ihop i en bunke och låt stå och ta ihop sig i kylskåpet en stund.
Detta recept finns även på alltommat.se

Fetaost röra

1 brk creme fraiche (200g)
½ feta ost
10-15 oliver (ta dom svarta blir godast då)
salt, peppar ev persillade

Gör så här
Hacka olivern i mindre bitar, smula fetaosten och blanda i allt i creme fraichen. Krydda och rör om!

1 kommentar:

Kicki sa...

Kräftskiva här på lördag med kära grannar och då blir det mojjan. Ingen har smakat den, så det får bli en stooor skål!