Leta i den här bloggen

söndag 2 augusti 2009

Små kinesiska vårrullar

1 förpackning filodeg
ca 400 gr fläskfärs eller kycklingfärs
1 ägg
1 stor riven morot
1 pressad vitlök
1 bit färsk riven ingefära (tumstorlek)
3 hackade salladslökar
1 knippe glasnudlar
ostronsås
olja
salt
vitpeppar

Gör så här
Blöt lägg glasnudlarna i ca 20 min.
Blanda allt utom nudlarna i en skål.
Krama ur vattnet ur nudlarna och klipp ner i ca 5 cm långa bitar, tillsätt med övriga ingredienser.



Salta och peppra.
Vik filodegen dubbel och lägg en sträng med fyllningen längst upp.


Pensla med ägg runt kanterna



Vik in kanterna och rulla ihop






Värm upp oljan och fritera en liten stund tills rullarna fått färg.


Om man inte vill ha dom så flottiga så kan man köra dom i ugnen på ca 225 grader i ca 10-20 minuter.



Det skulle egentligen ha varit fisksås och 5 kinesiska torkade svampar med också i smeten, men eftersom affären som jag handlar på inte hade det hemma så blev det ingen i denna smet.

1 kommentar:

Mor-Mia sa...

Vårrullar är ju bara så gott!
Tack för en trevlig titt.