Här händer det inte nått mycket på matfronten i veckan, vi fortsätter och äter ur frysen, rester, rester och återigen rester..
Bjuder er på päronkaka som jag bakade härom veckan.
Här kommer receptet
Päronkaka
150 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
skal av ½ citron
½ dl drickfärdig päronsaft
2 stora päron
saften av ½ citron
75 gr mörk choklad till dekoration.
Gör så här
Smörj och bröa en sockerkaksform eller en springform som rymmer ca 2 liter.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt mjölblandningen, citronskal och päronsaft.
Rör till en jämn smet.
Bre ut smeten i formen.
Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor, droppa citronsaft över päronklyftorna.
Stick ner klyftorna i smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40-45 minuter, känn efter med en sticka om kakan är färdig, är stickan torr = kakan färdig.
Ta ut och låt kakan svalna.
Smält chokladen och ringla över kakan.
Bjöd mina växelhäxor på en kakbit och dom verkade ha gillad den för det blev bara en ynka liten bit kvar..
4 kommentarer:
Ååh, det lät som en smarrig kaka!!
ja det här lät som något helt i min smak! älskar allt med päron, tror nästan det är min favoritfrukt, om man nu måste välja. :)
mmm den låter supergod. kul med päronsaft i smeten!
Ojoj, hur smaskig ser inte den ut då, tar gärna en bit =)
Ha en toppenkväll!
Skicka en kommentar