Leta i den här bloggen

torsdag 19 november 2009

En liten pippi till middag



Kycklinggratäng med mango chutney

1 grillad Kyckling
1 paprika
3 dl grädde
1 dl mango chutney
½-1 msk sambal oelek
1-2 tsk curry
1 vitlök (jag kryddade med persillade istället)

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader.
Rensa och hacka kycklingen i mindre bitar och lägg i en smord gratängform.
Hacka paprikan och strö över kycklingen.
Blanda ihop övriga ingredienser och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen i 20 minuter.
Servera med sallad och jasminris..

Betyget hemma blev följande:
Jag och gubben tyckte det blev jättegott, sonen tyckte det blev för starkt och dottern hon tog makaroner i stället, men det blev ju bara mer till oss vuxna..

5 kommentarer:

Tina sa...

Denna rätt är en favorit hos oss.. men det går att använda mild chutney och utesluta sambal....
Men som vuxenmat o bjudmat är det en rätt att kunna sno ihop.
Ha det gott!

veronnes sa...

Men hallå!
Detta måste jag göra på söndag och bjuda svärmor på! Jag är ju en sucker av socker och sött..för visst måste den ha blivit lite söt av mangon?
Nä det där måste jag testa..kul ifall du lät Folke betygsätta din mat efter varje inlägg du gör..kanske kan va nåt? ha ha

Anna sa...

TACK för din röst på Larsson! Det här lät verkligen jättegott. Har för mig mamma brukade göra någon liknande röra, men ha som fyllning i paj o det var jättegott! Ha en trevlig helg! Kram Anna

veronnes sa...

Det här gjorde jag i lördags..lite för sött för grabbarna grus..men lyssnar inte på dem...jag tyckte det var himla gott..

Opps mer åt mamman.

Anonym sa...

Åh! Detta måste jag prova. Jag älskar mango chutney + kyckling, oslagbar kombination!