Leta i den här bloggen

måndag 1 februari 2010

Biff till middag



Italienska biffar med salami

75g salami
125 g mozzarella
600 g köttfärs
Persillade
1 ägg
salt, peppar
1 msk smör eller margarin

Tomatsås:
1 burk krossade tomater med basilika och vitlök, 500 g
salt, peppar
1 brk creme fraiche
socker

Gör så här:
Strimla salamin och skär mozzarellan i mindre bitar.
Blanda köttfärs, salami, mozzarella, och ägg.



Krydda med salt och peppar, och blanda väl.
Forma 8 biffar med vattensköljda händer och stek i smör tills dom fått färg.

Koka upp krossade tomater tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och socker. Blanda i en burk creme fraiche.
Lägg biffarna i en gratängform och häll över tomatsåsen.
Lägg en mozzarellaskiva på varje biff.
Ställ in i ugnen i ca 175 grader i 15 minuter tills osten smält och biffarna är klara.



Servera med potatis och sallad.

Betyget från familjen då?
Ja kan meddela att tonåringarna blev väl inte så jätte imponerad, äldsta tonåringen han åt lite granna men sen gick han och tog en hård bröd macka..
Tonårsdottern hon åt snällt men tyckte inte att det va speciellt gott, för mycket tomatsmak på alltihopa.
Jag då? ja vad tror ni? klart det va gott en annan äter ju allt som finns, vilket syns också..
Gubben fick inte smaka denna gång, han jobbar.
Ha en fortsatt trevlig kväll

3 kommentarer:

I Nadjas kök sa...

Jag har varit sugen på köttfärsbiff ett bra tag nu, måste nästan göra det snart...

Anonym sa...

..men mumsigt!

veronnes

malinns sa...

Hur går det med benet?