I natt så ha det varit den värsta natten i hela mitt 37-åriga liv, fy för den lede så ont i magen jag har haft..
Kunde inte ligga, inte stå, inte sitta, fick bädda upp med kuddar bakom ryggen och huvudet och halv ligga..
Ha sprungit upp och ned hel jävla natten (ursäkta) bäst gick det om jag fick halv hänga över nån möbel...Tillslut gjorde det så ont i magen att jag spydde, inte kul kan jag meddela..
Kl 04.00 i natt va sista gången jag tittade på klockan och tänkte att undra om jag måste in på akuten.
Hur det nu va så somnade jag i alla fall och vaknade något mörbultad före kl 6..
Jag har aldrig någonsin varit med om nått värre, aldrig i hela mitt liv har jag haft så ont.
Min faster kom förbi i kväll och jag förklarade symtomen för henne (hon jobbar inom sjukvården) och hon trodde jag ha haft ett gallstensanfall???????
Jag säger då bara det, du gallan och allt smågrus kan dra dit pepparn växer för det där vill jag aldrig vara med om igen..(hoppas vid gud att hon har fel, för vet ni vad det kunde tydligen komma tillbaka, neeeeeeeej och nej och åter neeeeej)
Nu tar vi nått roligare, jag ha bakat 2 olika varianter på sirapslimpa tidigare i veckan..
Titta här
Sirapslimpa från skärgården
(recepten kommer från matklubben)
4 limpor
100 g jäst
1 liter mjölk
100 g smör
4 tsk salt
2 dl ljus brödsirap
1 msk anis
1 msk fänkål
17 dl rågsikt
ca 15 dl vetemjöl
Pensling
Varmt vatten + sirap
Gör så här
Ugn 200 grader
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Jäs i ca 30 minuter
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela den i 4 delar.
Forma dessa till avlånga limpor som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt. Jäs i ca 30 minuter.
Grädda limporna nederst i ugnen i ca 40 minuter Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Limporna går bra att frysa.
Sirapslimpa
2 st
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 dl mörk sirap
1 msk salt
8 dl vetemjöl special
ca 10 dl rågsikt
Gör så här
Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
Tillsätt mjölet lite i taget och knåda till en elastisk deg.
Jäs i en bunke under bakduk i ca 45 minuter.
Baka ut degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk i ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda limporna i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att det inte blir för mörka.
Dom va väldigt goda bägge limporna men den med mörk sirap i va snäppet godare.
Där kan du byta ut fil mot mjölk istället, kolla här.
2 kommentarer:
Huva, det där lät inget vidare. Hade något liknande ett par gånger när jag var gravid med minstingen, fast dom trodde att njurgrus har jag för mig. Fick ingen riktig diagnos eftersom dom inte ville röntga utan körde bara med ultraljud och då såg dom inte något. Men gisses vad det kändes.
Hoppas du slipper att få mer anfall iaf.
Fyyy sjutton!!!
Vilken ångest!
Min mamma hade problem med flera gånger, såg henna till och svimma ett par ggr av smärtan.
Hoppas att du slipper vara med om det igen!
Pirogerna verkar jättegoda.Receptet sparas!
Det andra brödet du gjort med fyllning har jag rivit ur från en tidning och velat provbaka länge men inte fått tummarna loss.
I "mitt" recept var det dock inte grahamsmnjöl, bara vetemjöl.
Så himla smidigt att bara kunna lägga in i frysen, färdigfyllda och allt!
Hoppas du får en riktigt trevlig helg!
Skicka en kommentar