Ifall ni saknar tips på efterrätt i helgen så kommer ett här..
Här kommer efterrätten från gubbens kalas..
Smakfull jordgubbstårta
ca 12 bitar
Botten
125 g mandelmassa
100 g smör
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
Chokladfyllning
1½ dl vispgrädde
½ dl socker
½ dl ljus sirap
125 g mörk choklad
Garnering
ca 1 liter färska jordgubbar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar botten ca 24 cm i diameter.
Riv mandelmassan och tillsätt matfettet. Rör samman till en slät massa.
Rör ner ägget. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör snabbt samman till en slät men något lös deg.
Tryck ut degen i formen, något högre runt kanterna. Grädda botten i nedre delen av ugnen i 18-20 minuter. Ta ut och låt kallna.
Mät upp grädden, socker och sirap till chokladfyllningen i en kastrull. Koka blandningen tills den börjar tjockna och bli simmig i konsistensen, ca 7-8 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ned chokladen.
Lossa den kalla kakabotten ur formen och bred över chokladkrämen i ett jämnt lager, Garnera med färska jordgubbar och ev några kvistar mynta.
Servera med en klick grädde, mums
Den här va en riktig 10 poängare i fall ni undrar..
Receptet kommer från tidningen allers
1 kommentar:
Åh, så himla god den här lät. Härligt med färska jordgubbar på, synd bara att vi går mot säsongens slut på gubbarna.
Ha en bra dag!
Skicka en kommentar