I lördags så va vi sugen på fisk till middag, dök ned i frysen och hittade fyra laxfileér.
Öppnade kylskåpet och funderade på vad jag skulle hitta på att blanda ihop till laxen.
Det fick helt enkelt bli en laxgrätäng med potatismos..
Laxgratäng med potatismos
4 pers
4 st laxfileér
Salt
Fisk och skaldjurskrydda från borgebykryddgård
Potatismos
4 port kokt potatis
50 g creme bonjour vitlök
2 msk hackad persilja
2 äggulor
lite smör
salt
en liten skvätt grädde
Gratängsås
1 dl grädde
200 g creme fraiche
50 g creme bonjour vitlök
1 msk dill
1 brk räkor i lag
riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Pressa potatisarna och rör ihop ingredienserna till moset.Rör med en sked tills allt blandat sig. Strimla laxen och lägg i mitten av en smort gratängform. Salta och krydda med fisk och skaldjurskryddan. Ställ in laxen i ugnen i ca 5 minuter i mitten av ugnen. Rör ihop gratängsåsen. Obs! blanda inte ned räkor och riven ost nu. Klicka ut moset runt kanterna och häll gratängsåsen över laxen. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut formen och strö räkor och riven ost över. Ställ in i ugnen igen och låt stå tills osten smält ca 5 min. Servera med sallad.
Till efterrätt så hittade jag en bit nutellacheeskake i frysen sen så rörde vi ihop en irish coffe
Irish coffe
4 cl whisky
2 tsk brun farinsocker
Kokt starkt kaffe (lägg på en extra skopa)
Vispad grädde
Görs så här
Mät upp whiskyn och häll upp i ett glas. Tillsätt farinsocker och rör om. Häll upp kaffet så mycket som du vill ha. Toppa med grädde.
SÅ Gott!
3 kommentarer:
Vilken middag gott gott i gott gott...
Åh, den där cheescaken kan man nästan gå genom eld för att få lägga händerna på. Den är en av våra absoluta favoriter!
Hallå där! Härligt att du är tillbaka och det bara rasslar till med massor av goda recept. Tycker inte att jag har så mycket tid med bloggen, hinner inte läsa alla bloggar jag vill! Borde göra fiskgratäng framöver för det var sååå längesedan. Sköt om dig!
Skicka en kommentar