Leta i den här bloggen

fredag 29 juli 2011

Geishakladdkaka

Här kommer en favorit i repris..För någon helg sedan så fyllde gubben år. I ställe för tårta så blev det mat till dom som kom och grattade. Potatisgratäng, rostbiff, gräddsås, beasås och lite sallad blev det till varmrätt. Till efterrätt blev det denna delikata kladdkaka...
Jag har lagt ut receptet förrut men det tåls att upprepas


Kladdkaka med geisha

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl special
100 g geisha chokladkaka

Gör så här
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker poröst. Rör ned övriga ingredienser och rör tills det är klumpfritt. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Dela geisha bitarna i 2 delar och tryck ned i kladdkakan. Ställ in i ugnen på 175 grader i 25 minuter. Obs! den ska vara lös när du tar ut den ur ugnen då blir den som bäst! Låt den svalna och ställ in den i frysen en liten stund om den ska ätas på en gång. Då tar den ihop lite.

3 kommentarer:

Frostrosor sa...

Tack för svaret om glassen!
Mmm... geishakladdkaka! Låter ljuvligt! Varför smällde jag i mig dem sista geishagodisarna idag? Hade en hel kartong! Detta måste testas! Men varför vetemjöl special, vet du det? Den brukar jag aldrig köpa, bara vanligt vetemjöl.

Mårtenssons kök sa...

Jisses så mycket godsaker du har kockat till senaste tiden, den ena goda kakan efter den andra:) Inte bra att läsa om alls för oss som håller igen...
Hoppas du har en skön sommar.

Madeleine sa...

Mmmm, låter gott. Skall provas här hemma!