Leta i den här bloggen

fredag 13 juli 2012

En liten tur på sjön

Ja som sagt här kommer mera läsning om förra veckans stugvistelse. Vi for ut med båten och fiskade en dag när solen gassade! Vi fick några små abborar men annars så va det ganska lugnt på fiske fronten, ingen gädda nappade dock tack och lov. Vi hade med oss lite picknick mat och det va en bit smörgåstårta som gubbens mamma hade haft med sig dagen innan då dom va förbi! Behöver jag säga att det va gott?
Det va så varmt och härligt ute på sjön så vi la oss helt enkelt i varsin ände på båten och tog en liten power napp! Det va sååå himla skönt kan jag tala om!


 När vi kom hem så va det dags att göra middag och då blev det detta som fick puttra på muurikan denna gång,  Tjälknöl, kokt potatis, bacon, gul lök, paprika, champinjoner och sen krydda vi med persillade och grillkrydda ja salt också förstås!


 Först så låter vi baconet steka så det blir nästan färdig, gå ju på en grisblink. Sen lägger vi dit alla andra ingredienser på muurikkan och kryddar. Slår på en skvätt grädde och låter det puttra en stund så det kokar in med det övriga. Serveras med lite grönsaker i detta fall tomater bara

 Enkelt och vansinnigt gott!

En liten blomma få avsluta dagen inlägg. Den här rosenbusken kommer från vårt gamla hus, tycker att rosorna är så himla fina..

3 kommentarer:

Therese sa...

Så mysigt ni haft det! Vi har inte riktigt kommit igång med stugvistelse och sånt i år, men efter idag börjar "gubbben" semester så då blir det förhoppningsvis en hel del sånt. Dina bilder får mig verkligen att längta ännu mer! Ha de´gott!

malinns sa...

Solgass???
Vad är detta har ni egen sol?

Anonym sa...

har några buskar hos mig också men de har inte börjat blomma än, det är en väldigt speciell rosbuske som jag vårdar ömt.Sara G