Leta i den här bloggen

tisdag 24 juli 2012

Åter till vardagen igen

Ja det är precis som rubriken säger, semestern slut och nu jobbar vi för fulla muggar igen. Sista semesterveckan så kom ju faktiskt solen tillbaka så vi fick njuta av den igen! 
Dottern kom ut till oss i stugan och höll och sällskap också och då blev det filmkväll (gick inte vara ute pga små sviarn). Vi hade handlat chips, ostkrokar, godis, melon och dricka och sen såg vi filmerna En värsting till syster med whoopie goldberg, både ettan och tvåan blev det, fast jag somnade nog lite där på sista filmen måste jag erkänna..

Dagen efter så for vi på en liten fisketur med båten. Först for vi och skulle se om vi fick se någon bäver men vi fick bara se där den dragit fram och avverkat! Gick i land på en liten udde och fiskade och kokade en burk bullens pilsner korv (finns det godare korv? tro nog inte det) och fikade. Fisken han lyste med sin frånvaro men det är ju alltid skönt att få vara ute på sjön en dag.


Sen så har vi också målat gäststugan,( ni vet vi började med stora rummet i stugan). Det blir såååå himla fint osså känns det som om det blir vårt nu när man få sätta sin egen prägel på det hela. Vi tog ut våningssängen som va i gäststugan och ställde in en liten bredare enkelsäng och en bäddsoffa istället. Blev så himla bra. Väggarna är målade med en färg som heter Elegance och listerna är målade med vitt! Gardinger och tavlor ha vi inte hunnit få upp än men det kommer. Överdraget till soffan fick jag lov och ta hem och tvätta, gruvar lite för att sätta tillbaka dom dock!Har även testat ett nytt rosé vin och tycker du om den söta varianten så kan jag varmt rekomendera detta.


Våra katter dom trivs ute i stugan och speciellt dom här två! Visst är dom för go?

I helgen som va så va vi hemma. Kände att jag ville varva ned dom sista dagarna i hemmet med våra onga! Sonen han hade visst ringt sin flickvän och beklagat att vi inte hade lämnat någon mat!! Ni vet ketchupen va ju slut!! Frysen va dock full med mat så inte va det synd om han inte.
Vi slog på stort och gjorde potatisgratäng och grillade fläskkarré. Jag saknar inte eller när jag är i stugan men när jag kommer hem så är det en fröjd när man kan slå på spisen eller bara spola i toaletten!

Så här såg min tallrik ut potatisgratäng, karré, baconlindad halloumi, majskolvar, grillad zucchini, Grillade champinjoner, grillad paprika och en sweet chilisås


Sweet chilisåsen gjorde jag så här denna gång.

2 dl creme fraiche
100 g philadelfiaost
100 g vitlöksost creme bonjour
3 msk sweet chilisås
persillade, salt, lite peppar

jag värmde upp allt i kastrullen och rörde om, lät det puttra i nån minut bara!

Nä nu väntar sängen, skulle sovit för längesedan men det är ju så svårt att komma sig i säng!!
God natt på er!

4 kommentarer:

malinns sa...

Det ser härligt ut i er stuga.
Håller med om att tiden går alldeles för fort när man är ledig vart tar dagarna vägen???

Erika Skogly sa...

Stackars er! Vi har tre veckor kvar innan allvaret börjar om... Men det verkar som ni har haft en trevlig sommar ändå!

Remsan sa...

Jag vet precis... Är inne på min andra jobbvecka :-( Fördelen är att varje ledig dag just nu utnyttjas till max. Smet dessutom tidigare från jobbet idag.
Ni ser ut att ha haft det riktigt mysigt. Får njuta av känslan nu när jobbet drar igång.

Snäppram sa...

Vilken härlig panel inne i stugan. Modigt att använda "ytterpanel" innomhus :)