Leta i den här bloggen

fredag 22 mars 2013

Morotskaka, favorit i repris

Detta recept kommer från min kära farmor som nu mera inte finns hos oss längre. Detta recept är så himla bra, saftiga och goa blir dom. Frostingen kan man göra dubbelt av om man vill ha lite mera..

  
Morotskaka

6 dl rivna morötter (finrivna)
4 dl socker
4 ägg
4 dl mjöl
2 dl matolja (raps eller majs)
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker

Frosting 
60 gr smör
3½ dl florsocker
1½ tsk vanillinsocker
60g philadelfiaost

ugn: 150 gr i ca 1 timme

Gör så här
Vispa socker och ägg poröst. Blanda i matoljan (raps eller majs går också bra) vispa hela tiden.
Tillsätt övriga ingredienser, morötterna ska i sist.
Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna ca 25X30 och ställ in i ugnen på 150 grader i 60 minuter.
Låt kakan svalna.
Rör ihop frostingen och bred på kakan när den ha svalnat..
Skär upp i bitar och frys in..

1 kommentar:

Christina sa...

Hejsan
Hittade hit av en slump och jag kommer tillbaka igen.
Den morotskakan skall jag prova