Leta i den här bloggen

torsdag 28 mars 2013

Trevlig flygtur!

Här kommer ett recept på en väldigt god efterrätt som ni kanske kan göra till helgen.. Gör i ordning den kvällen innan så ha den fått stadga till sig. Åsså ha ni hela dagen på er att njuta av solen istället!

Trevlig påsk på er alla, vi ses i blåkulla! 

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers
 
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
( 2 msk nutella i botten på varje. )

 
Gör så här
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret .Låt vaniljstången koka med och ta upp den sen!l Koka upp under omrörning.  Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Låt stå i kylen över natten.
Dekorera med hallon/jordgubbar och kanske lite blå precis innan servering!

I denna pannacotta så hade jag mixat 1 dl jordgubbar och blandat i. Tog 2½ gelantinblad då istället! Receptet kommer ursprungligen från jennysmatblogg.



5 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Något liknande ska jag nog testa, ser väldigt fint ut!

Anna sa...

Mums va gott det lät!

matmedmera sa...

Trevlig påsk hade vi ,Tack! Vilken delikat efterrätt! Jag har en överraskning åt dig på min blogg.

Kram/Gosia

Millas Hälsoblogg sa...

Vad gott detta verkar:)

Alla kan sy sa...

Hamnade här via en annans blogg där du lämnat en kommentar om kakfat. Visst är det en bra idé! Själv har jag också testat att göra med färdiga kakfatsstativ, och har även sådana stativ till salu på min blogg för den som är intresserad. http://allakansy.blogspot.se/2012/09/alla-kan-goratillverka-egna-kakfat.html
Vill man prova även en sådan variant, kostar dem jag har hemma 60 kr/st inklusive porto inom Sverige. Tack för fin inspiration!