Leta i den här bloggen

tisdag 2 februari 2010

Tack för maten svägerskan...

Svägerskan va förbi här en dag och bjöd på mat och jisses så himla god gryta hon hade kokat ihop.
Här kommer receptet



Svägerskan köttgryta
ca 6 port

600 g grytbitar (av nöt eller älg)
2-3 chorizokorvar
morötter
palsternacka
1 grönsaksbuljong
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt, vit och svartpeppar
grillkrydda

Gör så här:
Stek köttet så att det får lite färg, häll i ca 5 dl vatten och lägg i grönsaksbuljong. Låt koka i ca 2-3 timmar. Krydda med salt, vit o svartpeppar och grillkrydda.
Häll sedan i grädde, creme fraiche, skivad chorizo, skivade morötter och skivad palsternacka i grytan och låt koka ihop i ca 10 minuter.
Servera med ris och sallad.

Betyget från denna familj blev MVG såååå super gott
Tack svägerskan det ha du inte gjort för sista gången, hon hade till och med gjort en kladdkaka den kanaljen, men den hoppade jag, visst va jag duktig..

2 kommentarer:

Kalasgott sa...

Mums, mums, mums och återigen mums! Ser galet god ut. Vilket kött tycker du att man skall använda, oxe/fläsk/vilt? :)

Trolltyg i Braxseleskogen sa...

Ooooj, va visst ett tag sen jag kikade in här...

Ja som ska tacka, du ställer juh alltid upp. Å de kan juh va kul å få bjuda er på mat ngn gång :D

Jag använde ytterlår av nör iaf, till denna gryta!

Jaa du var verkligen ståndaktig då du hoppade kladdkakan...va nu de skulle va bra för :P

KrameliKram