Leta i den här bloggen

tisdag 6 april 2010

Påsklördag

Lördagens väder bjöd inte på någon sol precis..
Va inne och påtade på med lite mat istället. Gubbens bror med fru och barnbarn och gubbens mamma och pappa kom och åt middag med oss.
Detta bjöd jag på

Förrätt


Påskgömma

8 smördegskrustader
1½ dl gräddfil
½ dl majonäs
1 brk sill (265 g)
½ äpple
2 små kokta potatisar
½ röd lök
3 hård kokta ägg
salt, peppar
Garnering: 3 ägg, 50 g svart caviar (eller gravad lax som jag hade denna gång) dill och coktailtomater.

Gör så här
Blanda gräddfil och majonäs. Tärna silbitarna och potatisen. Hacka löken. Riv äpplet grovt. Skala ägget och hacka grovt. Blanda ned allt hack i majonäsröran.
Ställ in krustaderna i ugnen tills dom är klar (kolla på förpackningen) Låt kallna.
Fyll krustaderna en liten stund innan det ska serveras och garnera med ägg caviar/lax, dill och tomater...

Varmrätt



Baconlindad fläskfile med philadelfiaostfyllning
ca 10 port

3 fläskfilé
3 pkt bacon
500 g philadelfiaost
300 g vitlöksost creme bonjour
Kantareller, lök
soya
3 dl grädde
salt, peppar

Gör så här
Blanda ihop philosten och vitlöksosten och bred ut på fläskfilé plattan, klicka här så får du se vad jag menar med platta.
Salta och peppra.
Rulla ihop fileén och linda bacon runt. Stek i stekpannan så att fileén får lite färg
Ställ in fileérna i ugnen och låt dom steka klart där i ca 20-30 minuter på 200 grader
Hacka löken och fräs i stekpannan med en klick smör. Lägg i kantarellerna och låt vattnet koka bort från svampen. Häll på lite grädde.
När fileérna är klar så skär du upp den i bitar, lägg upp på ett fat och strö svamp/lökröran över
Eftersom jag fick över så mycket av philröran ca 2-3 dl så gjorde jag en sås på det som blev kvar.
Blanda philröran med 3 dl grädde i en kastrull och låt koka upp, stänk lite soya över så att det får färg. Jätte gott blev det
Till detta serverades duschesspotatis
Till efterrätt så blev det 2 olika smaskiga varianter.

Cheeskakebrownie med fudgeglasyr

Cheesekakesmet

300 g philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker

Browniesmet

2 ägg
100 g smör
knappt 2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grov hackade pecannötter

Fudgeglasyr

40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakao

Gör så här
Ställ in ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, smör formen och pappret med smör.
Rör ihop cheesekake smeten och ställ åt sidan.
Browniesmet, rör ägg och socker ljust och poröst ( många bubblor i smeten). Smält smöret i en kastrull och blanda i kakaon och rör ut ordentligt.
Rör ned smöret i äggblandningen, blanda i resten av ingredienserna.
Klicka ut hälften av browniesmeten i formen, lägg cheesekakesmeten uppe på och sen resten av browniesmeten på det.
Grädda i ugnen i ca 35 minuter. Ta ut och låt kallna.
Rör ihop fudgeglasyren, smält smöret och rör i övriga ingredienser. Låt smeten sjuda i några minuter. Bred ut smeten på kakan med en slickepott, garnera med nötter..

Receptet kommer från åsa som har bloggen en sida med mat, titta in där så få ni se hur kakan ser ut, vi va så sugen så jag glömde bort att ta kort..sorry
Den andra efterrätten har ni här

1 kommentar:

Kryddburken sa...

Men guuuud så gott och va hungrig jag blev! Förrätt är jag dålig på så det tipset snappar jag direkt! Kram på dig!