Här kommer det andra brödet jag bakade i lördags...
Höstbröd
50 g jäst
5 dl fingerljummet vatten
1 brk lätt kesella
1 dl mörk sirap
1 msk salt
2 dl havregryn
5 dl fint rågmjöl
ca 8-10 dl vetemjöl
Gör så här
Smula jästen i en degblandare.
Häll över vatten, kesella, sirap och salt. Kör tills jästen har löst upp.
Tillsätt havregryn, rågmjöl och vetemjöl.
Kör degen kraftigt i maskin ca 15 minuter, eller för hand i ca 10 minuter men tillsätt då lite mera vetemjöl.
Låt degen jäsa övertäck i bunken i ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i lika stora delar.
Forma till limpor och lägg i mjölade formar ( jag missade att läsa detta och formade 2 limpor och la direkt på plåten, gick visserligen lika bra).
Låt bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter..
Saftig och god limpa, lite kraftigare..
Receptet hittade jag på kalasgott..
4 kommentarer:
Wow, ost och gurka det var inte igår men det såg underbart ut växel...
Åhh vad gott. Längtar tills jag kan baka bröd igen. Min lilla igel tillåter inte det än utan det får bli köpebröd. Men bokmärker receptet för detta ska definitivt provas sen!
Härligt med lite goda brödrecept, de kommer så sällan såhär på våren, mest på vinterhalvåret! Detta höstbröd låter gott, så det måste jag prova!
tack för receptet måste säkert prova
Skicka en kommentar