Leta i den här bloggen

torsdag 1 april 2010

En gryta innan blåkulla?

Dagens middag blev detta..



Kycklinggryta med vitlöksost och bacon
ca 6 port

1 kg kycklingfile
1 ask creme bonjour vitlöksost (ca 100 gr)
3 dl grädde
2 dl creme fracihe (lätt eller vanlig? gör som du vill)
smör
1 pkt bacon
½ grön paprika
1 tsk sambal olek
några skvättar tabasco
2 msk soya
vatten och såsmjöl
salt, pepparmix

Gör så här
Skiva upp kycklingfileén och stek den i stekpannan med en klick smör tills den fått färg.
Lägg över fileén i en stekgryta och blanda i övriga ingredienser, men spar paprikan och purjolöken.
Låt det puttra i ca 20 minuter, lägg i grönskarerna när ca 5 minuter återstår av koktiden.
Servera med skivade ugnstekta persillade kryddade potatisar och lite sallad.

Det blev fantastiskt gott, familjens smakpanel håller med, oh yes...

Nu åker vi....

4 kommentarer:

Birran sa...

Ser riktigt god ut! Ett recept att lägga till samlingarna!
Jag har börjat blogga igen, fast i en ny version..du finner bloggen här:
www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com
Glad påsk!
kram
Birgitta Birran Regander i Hörby, Skåne

Remsan sa...

En perfekt Remsan-rätt ;-) Låter jättegott!

Therese - Pyssel och Design sa...

Ser jättegott ut, definitivt något att testa för mig som älskar kyckling!
Jättekul att du vill vara med och tävla hos mig.
Glad Påsk!

Karin W sa...

Hallå där Therese!
Ja du har inte legat på latsidan i påsk utan lagat mumsig mat ser jag. Inte stötte vi på varann på skärtorsdan heller:)!
Hoppas du haft det fint i påsk och ätit mycket påskgodis för det har jag!
Kram Karin