Leta i den här bloggen

onsdag 2 juni 2010

Paj på påskskinkan

Har passat på att göra lite paj av en påskskinka som jag hade kvar i frysen här kommer variant 1 av fyra..

Skinkpaj med feta och salamiost



Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
1 msk vatten

Fyllning
200 g rökt eller kokt skinka, hackad
1 röd lök, tunna skivor
100 g fetaost
100 gr salamiost på tub
ca 100 gr riven ost

Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör tills det blivit en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och platta ut/kavla ut. Lyft plastfolien med pajlocket och lägg i pajformen. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter eller i frysen i ca 5 minuter.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Lägg i skinkan i pajskalet sen löken, fetaosten, klicka ut salamiosten och strö över riven ost..

Häll över en äggstanning som är gjord på
Detta räcker till va 4 pajer
200 gr lätt creme fraiche
200 gr creme fraiche (den fetare)
200 gr philadelfiaost
3 dl mjölk
ca 8 ägg
(jag hade även i lite fresh island som blivit kvar från helgens chips dippande) ca 1 dl..
Rör ihop allt och fördela jämnt över pajerna.
Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter

Inga kommentarer: