Leta i den här bloggen

tisdag 8 juni 2010

En alldelens vanlig måndag...

I går så bröt jag faktiskt mönstret och lagade till en makarongratäng istället för dom obligatoriska stuvad makaroner och korv..
Tonåringarna protesterade väl lite men accepterade när dom såg att det bara var en annan variant av måndagsrätten..
Tog det som fanns hemma och gjorde en liten omarbetad gratäng av det ursprungliga receptet på tacogratängen som finns här

Tacogratäng II

Koka ca 8 dl makaroner (gärna några kuliga varianter)
ca 400 gr färdig tacofärs
200 g mexican/chili creme fraiche (norrmejeriers)
200 g creme fraiche
1 dl tacosås
2 ägg
100 g riven ost
ca 100 gr rökt skinka

Gör så här
Koka upp makaronerna och häll sedan bort vattnet, glöm inte att salta..
Lägg makaronerna i en smord form sen lägger du färsen på. Hacka skinkan och lägg på. Strö över riven ost. Rör ihop tacosåsen med creme fraicharna och äggen. Häll såsen över tacogratängen och grädda i ca 15-20 minuter på 225 grader..

Smörj formen och lägg i dom kokta makaronerna, sen tacofärsen,rökt skinka, riven ostoch till sist såsen...in i ugnen i ca 15-20 minuter på 225 graderFamiljens smakpanel sa inte mycket slängde i sig maten och tackade..ja jag antar att det betyder att det gick att äta..
Nått att tänka på om ni prövar, jag skulle ha velat att såsen skulle ha trängt ned mellan makaronerna mera, så rör om lite så tror jag att det blir lite bättre...
Smaklig måltid...

1 kommentar:

Sofie sa...

MmmMmm....tacopaj gillas i detta hemmet så kanske dags att skojja till det med en tacogratäng någon dag!!;) Låter smaskens!