Leta i den här bloggen

torsdag 3 juni 2010

Paj 2 av 4

Skinkpaj



Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 smör/margarin
1 msk vatten

Fyllning
200 g skinka
½ purjolök
skivad tomat
100 gr riven ost

Gör så här
Lägg ingredienserna till pajdegen i matberedaren och kör tills det blivit en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och platta ut/kavla ut. Lyft plastfolien med pajlocket och lägg i pajformen. Ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter eller i frysen i ca 5 minuter.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.
Lägg i fyllningen i pajskalet, strö över osten.

Häll över en äggstanning som är gjord på
Detta räcker till va 4 pajer
200 gr lätt creme fraiche
200 gr creme fraiche (den fetare)
200 gr philadelfiaost
3 dl mjölk
ca 8 ägg
(jag hade även i lite fresh island som blivit kvar från helgens chips dippande) ca 1 dl..
Rör ihop allt och fördela jämnt över pajerna.
Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter

1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, paj var ett tag sen jag åt. Inser att det börjar kurra rejält i magen. Får nog gå och slänga ihop några grillade mackor till mig och barnen.

Hoppas ni har härligt sommarväder uppe hos er också!