I söndags när vi kom hem från stugan så va vi sugen på lite "riktig" mat..
Lax fick det bli till middag...
Laxmedaljonger
ca 5 pers
600 g laxfile
salt
100 g philadelfiaost
dill
gräslök
Romsås
2 brk lätt creme fraiche
100 g röd rom
½ hackad röd lök
dill, persilja och gräslök
Gör så här
Skär laxen i ca 1 cm breda bitar och sen delar du dom på hälften, skär dock inte av dom utan dom ska hålla ihop längst upp..
Rulla ihop fileén till en "puck".
Blanda philadelfiaosten med dill och gräslök.
Lägg en klick på varje filé.
Lägg på en ganska rejäl smörklick och ställ in i ugnen på 225 grader i 20 minuter..
Blanda ihop romsåsen..
Servera med kokt potatis.
Ja familjens testpanel hälsar att det va gott, romsåsen den få man alltid göra extra mycket av för den brukar gå åt..sååå good.
4 kommentarer:
Åh, så gott det låter, lax och romsås kan ju nästan inte bli fel *s*
Jag har en ny blogg... för jag var så trött på den andra: http://dewdropia.blogspot.com är adressen nu! Titta gärna in om du har lust :) Kram
Blev jättesugen när jag såg detta!! Så det lagas just nu =) Bara potatisen som ska skala sen är det in i ugnen!!!
Var sugen på just romsås när jag handlade och så fanns det ingen röd caviar, helt otroligt... Ska vi ha snart absolut. Vad fin laxen blev.
Hej!
Jag blev också jättesugen och testade för ca 10 dagar sedan..hade bara något vit fisk hemma men det blev jättelyckat.
Idag blir det med lax:-)
Tack för ett grymt gott recept:-)...och fantastiska bilder!
Skicka en kommentar