Leta i den här bloggen

måndag 10 oktober 2011

Kladdkaka ala evelina

Idag så fick jag receptet på en kladdkaka av en arbetskamrat. När hon gör kladdkaka så är detta det recept hon går efter, det och inget annat.
Hon tipsade även om att man kan ha den som botten till nutellacheeskaken också och låter hälsa att det blir sååååå himla gott.
Själv så har jag inte hunnit testa vare sig kladdkakan eller tipset att ha den som botten till nutellacheeskaken.
Jag lägger ändå ut receptet så ni inte ska gå miste om detta goa tips för jag tvivlar inte en sekund på att det är gott!



Kladdkaka ala Evelina!

Ca 12 port
100 gr smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
150-200g smält choklad
175 g 13min i mitten av ugnen!

Gör så här
Smörj och bröa en form med löstagbarkant, ca 23 cm i diameter.
Rör ägg och socker poröst. Blanda i sirapen och övriga ingredienser och rör till en jämn och fin smet.
Ställ in kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader och ta ut den efter EXAKT 13 minuter. Servera med vaniljglass eller grädde till denna!

2 kommentarer:

Frostrosor sa...

Mmm... detta recept är ganska likt mitt älsklingsrecept! Det bör absolut testas tänker jag! :-)

Katarina sa...

Kladdkaka är aldrig fel :)