Leta i den här bloggen

måndag 17 september 2012

Ibland hittar man fynd på affären

 Här kommer något som blev riktigt smaskigt. När jag va in på affären i veckan så hittade jag alspånsrökt karré i charkdisken som dom satt ned på halva priset. Jag köpte några bitar som va på ungefär 400 g st. Tänkte att det måste ju bli himla gott i en pastagratäng.. Så här blev mitt recept.


Pastagratäng med rökt karré

8 dl halv kokt pasta
400 g alspånsrökt karré
1 dl vitlök creme fraiche
3 dl vispgrädde
salt, lite peppar och persillade
ca 200 g champinjoner (liten brk)
1 röd paprika
ca 2 dl hackad purjolök

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla karrén. Skölj och hacka paprikan i mindre bitar. Samma med purjon. Smörj gratängbotten med smör. Lägg i pastan, karrén, svampen, paprika och purjon. Dela coktailtomaterna på hälften och lägg på. Strö ost över. Blanda i hop cf och grädde i en bunke, krydda med lite salt, peppar och persillade. Om ni har en gratängkrydda med cheddar i så tillsätt 1 msk. Jag ha köpt min på borgebykryddgård och jag tycker den va himla god. Gratinera mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, osten ska ha smält ned och gratängen fått lite färg. 


Jag hann ju tjuvsmaka på denna gratäng och kan meddela att den blev sååååå god. Det rökta köttet gav verkligen gratängen en extra kick för smaklökarna..




3 kommentarer:

Frostrosor sa...

Mmmm... verkar smarrigt! Jag tänkte precis skriva att du glömt persilladen i receptet ;-) Men sen upptäckte jag att där var den ju (igen) Hihi!

Växelhäxan från norrland sa...

ha ha ja den kryddar är som med i allt! favoriten!

ingla sa...

Hallå!
Har precis trillat in på din blogg
och inser att den kommer att inspirera mig
- mycket!!
Ser mycket fram emot kommande läsning!