För ett tag sedan så fick jag en liten matkorg av en kompis och den innehöll asiatisk mat som kommer från en ny öppnad affär här i byn. Den innehöll kokosmjölk, grön curry, stark chilisås, nudlar och citrongräs.
Citrongräs är nått som jag aldrig över huvudtaget har använt.
Va faktiskt tvungen att googla för att se hur jag skulle använda det i min matlagning. Jag valde dock att krossa citrongräset med sidan av kniven och la ned det i kokosmjölken och det fick puttra med en stund..
SÅ här gjorde jag
Kyckling med currysås
3 kycklingfiléer
1 citrongräs krossat (med sidan av kniven)
1 brk kokosmjölk
grön curry, ta lite i taget och smaka av
stark chilisås
salt
äggnudlar
300 g wokgrönsaker
SÅ här gjorde jag
Kyckling med currysås
3 kycklingfiléer
1 citrongräs krossat (med sidan av kniven)
1 brk kokosmjölk
grön curry, ta lite i taget och smaka av
stark chilisås
salt
äggnudlar
300 g wokgrönsaker
Gör så här
Strimla kycklingfilén i mindre bitar. Häll lite olja i stekpanna och stek filén tills den fått färg runt om. Häll i kokosmjölken, salta, och ta i lite grön curry (smaka av allt eftersom hur mycket du vill ha i) jag tog en liten knivsudd till att böra med. Lägg i citrongräset och lite av chilisåsen. Låt puttra i ca 10 minuter. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Ta fram wokgrönsaker och woka i pannan, blanda med i kycklingen när den puttrat klart. Servera med nudlar och chilisås..
Gott blev det och måste säga att det va en riktigt kul present! Tack B, du få komma fler ggr ; ).
2 kommentarer:
Kokosmjölk, grön curry och citrongräs är smaklig kombo!
Thanx! Kommer gärna fler gånger! Jag gör ju allt jag kan för att muta till mig en plats vid ditt matbord! ;-)
Skicka en kommentar