Leta i den här bloggen

onsdag 30 september 2009

Kycklingpaj



Kycklingpaj

4 dl vetemjöl
1 krm salt
150 gr smör
1 stort ägg

Fyllning
4 kycklingfileér eller 1 grillad kyckling
3 msk smör
3/4 tsk salt
½ krm malen vitpeppar
350 g färska champinjoner
½ pkt bacon
1 ½ msk vetemjöl
2 ½ dl grädde
1 ½ msk bong kycklingfond
1 liten purjolök
1 ½ tsk torkad dragon
1 ½ tsk torkad basilika
1 röd paprika
salt och malen vitpeppar
Pensling
1 ägg

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren till en klump.
Tryck ut pajdegen till en tunnplatta (ex på skärbrädan) och svep in i folie och ställ in i kylskåpet i minst 1 timme eller över natten.
Skär upp fileérna i mindre bitar eller om du tar grillad kyckling så rensa den och hacka i mindre bitar.
Stek i smör och krydda med salt och peppar.
Skiva champinjoner, purjo och paprika. Tärna bacon.
Fräs svampen och bacon i smör i en rymlig kastrull/stekpanna. Strö över vetemjöl och spä med grädde.
Tillsätt fonden, purjo, kycklingbitar, kryddor och låt koka upp.
Blanda sist ner paprikan och låt fyllningen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i en ugnsäker form. Kavla ut 2/3 av pajdegen till ett ca 3 mm tjockt lock. Lägg det över fyllningen och tryck till mot kanten.
Klipp några små jack i locket så att ångan kan komma ut. Rulla ut resten av degen till tunna rulla och tvinna ihop två rullar och lägg dem längs kanten. Pensla med ägg.
Grädda ca 25 minuter i 225 grader.

1 kommentar:

Carro sa...

Den såg helt galet god ut ! :)