Leta i den här bloggen

torsdag 3 september 2009

Tisdags middag



Köttgryta

700 g älgkött
1 gul lök
2 morötter
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk pepparmix
1 tsk persillade
1 msk soya
1 msk aijvar relish
1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond

Gör så här
Skär upp köttet i mindre bitar. Lägg i stekgryta och stek i en klick smör.
När köttet fått färg så häll över vatten så det täcker köttet och låt koka i ca 40 minuter. Salta och peppra, lägg ned en köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond som få puttra med
Vattnet ska hela tiden täcka köttet under koktiden..
Blanda sedan i övriga ingredienser och låt puttra i ca 30 minuter till..
Hacka morötterna och löken och lägg dom sista 10 minutrarna.
Servera med cole slaw eller grekisk sallad till..



Betyget från familjen blev 5 av 5 möjliga...kanongott.

1 kommentar:

Emilies Skafferi sa...

Mmm älgkött, det är goda grejer det!:)