Leta i den här bloggen

onsdag 30 september 2009

Morotsfralla



1 pkt jäst för söta degar
50 gr smör
5 dl vatten
1 ½ tsk salt
1 dl solrosfrön
4 dl rivna morötter
1 dl vetekli
½ dl linfrön
3 dl grahamsmjöl
ca 8 dl vetemjöl

Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll på vattnet, värm till 37 grader.
Häll vätskan över jästen och rör tills jästen har löst upp sig.
Rör ned allt utom vetemjöl, rör till en slät smet..Rör sist ned vetemjölet och arbeta in mjölet i degen tills den släpper bunken och inte känns kletig.
Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
Dela degen i 12-15 degbitar och rulla till runda bullar.
Låt jäsa på plåten i ca 20 minuter.
Pensla med vatten och strö över pumpakärnor om du har hemma.
Grädda i ca 20 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer: